Głównym atutem naszej ubojni drobiu jest sprawdzona i doskonała jakościowo baza surowcowa. Od początku naszej działalności sprowadzamy drób z kraju od stałych, sprawdzonych dostawców. Nasi hodowcy spełniają wymogi Unii Europejskiej dotyczące dobrostanu produkcji brojlera. Najważniejsze dla nas jest pozyskiwanie drobiu doskonałej jakości zarówno pod względem zdrowia jak i smaku.
Własny chów brojlera
Poza ubojem drobiu zajmujemy się także chowem brojlera. Na czterech nowoczesnych fermach wyposażonych w najlepszy sprzęt, hodujemy rokrocznie ok 5 400 000 szt. kurczaków. Nasze fermy pokrywają 65% naszego zapotrzebowania.
Najwyższe standardy
Drób, który do nas trafia jest oczywiście żywy, istnieją jasne i niezmienne zasady karmienia, pojenia, wyładunku i przede wszystkim uboju. Wszystkie fermy dostarczające żywiec do naszej ubojni objęte są stałym nadzorem weterynaryjnym, a żywiec jak również tuszka przewożone są naszymi środkami transportu.